Orijentiring savez Srbije


programe OSSa podrzavaju i finansiraju:


 

Orijentiring savez Srbije
 

 

aktuelne vesti

24. decembar 2014

Ovde možete preuzezi obrazac za registraciju takmičara i članarinu za 2015 godinu.

Odluku UO OSS-a o registraciji i rokovima za 2015 godinu možete preuzeti ovde>>>

20. decembar 2014

Zvanični kalendar za sezonu 2015 možete pogledatii ovde >>>

11. decembar 2014

13. decembar 2014. godine od 14 časova Orijentiring savez Srbije i Orijentiring savez Beograda pozivaju Vas na svečanost povodom:

- Dodele priznanja najboljima u prvenstvu Srbije u kombinaciji za 2014. godinu

- Dodele priznanja najboljim klubovima u generalnom plasmanu Prvenstva Srbije u kombinaciji za 2014. godinu

- Dodela priznanja najboljima u ligi Beograda za 2014. godinu

Svečanost će biti pdržana u restoranu ''Šest Topola'' koji se nalazi na obali rek

e Save iza Beogradskog Sajma.
Naši domaćini su obezbedili besplatan parking za sve koji dolaze automobilom.Na rampi uzimate karticu, kasnije vam u restoranu potpisuju karticu (ne zaboravite to) i onda ste na izlazu oslobođeni od plaćanja.
Nakon svečanosti biće upriličen koktel i druženje orijentiraca.

Pošto će nam u goste doći predstavnici Ministarstva, Sportskog saveza, Asocijacije sport za sve, Gradskog sekretarijata i mediji, još jednom apelujem na sve nosioce medalja da dođu i pomognu da ova manifestacija bude uspešna.

Zvanične rezultate za takmičarsu sezonu 2014 g. možete pogledati na ovom linku >>>

OSS

7. decembar 2014

Konkurs za mesto selektora svih reprezentativnih kategorija

Ovde možete preuzeti konkurs za mesto selektora svih reprezentativnih kategorija.

Preuzmi ovde >>>

27. novembar 2014

SAJAM SPORTA 27.-29. NOVEMBAR 2014.

Poštovana orijentiring populacijo, Orijentiring savez Srbije, zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i Sportskim savezom Srbije poziva vas na Sajam sporta, koji će biti održan u hali 2 Beogradskog sajma, u periodu od četvrtka 27. novembra do subote 29. novembra.
Radno vreme Sajma sporta biće od 10 – 19 časova, a ulaz je besplatan.
Svečano otvaranje biće u četvrtak u 12:30 časova, a prezentacija orijentiringa biće istog dana od 13:45 časova.
Štand našeg saveza se nalazi na srednjem nivou hale 2, broj štanda – 61, a specijalan gost na našem štandu biće Sportski savez opštine Topola. Pored našeg saveza, na sajmu će biti prisutna još 73 granska sportska saveza. Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, Olimpijski komitet, sportski fakulteti i škole, predstavnici Vojske Srbije, veliki broj medija, proizvođača sportske opreme... Na štandu Fakulteta za fizičku kulturu možete dobiti informacije o Kursu za operativne trenere. Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju, doći da nam pružite podršku tokom naše prezentacije, ali i da se upoznate sa nekim drugim sportovima i jednostavno da uživate u pravom sportskom ambijentu, sportskoj strani Srbije.

Srdačan pozdrav,
Stevan Roksandić
Generalni sekretar OSS

 

 

30. oktobar 2014

Pravilnik o licenciranju i stručnom usavršavanju orijentiring trenera u Srbiji možete preuzeti ovde >>>

11. septembar 2014

Reprezentaciaj Srbije na 4. prvenstvu jugoistočne Evrope

Pre desetak dana završeno je Prvenstvo jugoistočne Evrope (SEEOC) u orijentiringu. U konkurenciji 8 zemalja (Bugarske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Turske, Crne Gore, Hrvatske i domaćina Srbije), naš nacionalni tim zauzeo je 4. mesto, samo 6 bodova iza Turske, koja je bila 3., Bugarska je zauzela 1. mesto, a Rumunija 2. Iza naše reprezentacije bile su redom selekcije Moldavije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore. Organizator ovog takmičenja bio je OAK ''Novi Sad'' uz podršku Orijentiring saveza Srbije. Takmičenje je održano na terenima oko banje Vrdnik (Fruška Gora) i poslednji dan u Novom Sadu u blizini plaže Štrand. Na ovom takmičenju naši reprezentativci osvojili su 9 pojedinačnih i dve ekipne (štafetne medalje). Nikola Bilić je osvojio dve zlatne medalje, na dugoj i sprint distanci, a srebrnu na srednjoj. Stefan Bilić je osvojio zlatnu medalju na sprint distanci i bronzanu na srednjoj. Miloš Bilić je osvojio zlatnu medalju na sprint distanci i srebrnu na dugoj. Sava Lazić je osvojio bronzanu medalju na srednjoj distanci. Milica Milošević je osvojila bronzanu medalju na sprint distanci. U štafetnoj trci bronzanu medalju osvojile su u konkurenciji seniorki Dragana Dokmanović, Marija Ćosić i Slađana Jovanović, dok su u konkurenciji mlađih juniorki bronzu osvojile Tija Radovanović, Maja Gajić i Olga Stanojević. Naš nacionalni tim bio je oslabljen pred ovo takmičenje, nekoliko reprezentativaca bilo je povređeno, dok je deo seniorskog tima bio oslabljen ne dolaskom reprezentativaca koji su nastupali na Vojnom svetskom prvenstvu, ipak oni koji su se odazvali pozivu, dali su sve od sebe u borbi za što bolji plasman našeg nacionalnog tima. Malo je nedostajalo za ukupnu bronzu, ali se nadamo da ćemo na sledećem Prvenstvu jugoistočne Evrope u Bugarskoj 2015. godine, to i postići. Interesantan podatak sa ovog takmičenja je da su u jednom danu, u jednoj disciplini (sprint distanca), tri rođena brata, Nikola, Stefan i Miloš Bilić, osvojila tri zlatne medalje. Možda tako nešto nije zabeleženo u svetu sporta ne jednom međunarodnom takmičenju, a možda je i podatak za Ginisovu knjigu rekorda!

Hvala svima koji su se odazvali pozivu i branili boje reprezentacije na ovom takmičenju i bili deo stručnog štaba naše reprezentacije.

Rezultate možete pogledati ovde >>>

Stevan Roksandić
Generalni sekretar OSS 

24. avgust 2014

Održano Prvenstvo Srbije na dugim distancama

Prvaci Srbije na dugim distancma 1. Blažo Maksimović (OT Rtanj) , Marija Ćosić (OK Jasenica), 2. Dragana Dokmanović (SD Magic Map) Milovan Milić (OK Paraćin) 3. Rada Šuljagić (PD Pobeda) Sava Lazić (OK Jasenica)

U okviru 2. dana Dunavskog kupa 2014, an terenima Fruške Gore (Sviloš) održano je Prvenstvo Srbije na dugima distancama.

Rezultate možete pogledati na sledećem linku.

Prolazna vremena možete pogledati ovde.

31. jul 2014

 

ISTORIJSKI USPESI SRPSKIH TAKMIČARA NA
PRVENSTVIMA EVROPE I SVETA

U prethodnih mesec i po dana reprezentativci Srbije učestvovali su na tri važna međunarodna takmičenja: - Evropskom prvenstvu za kadete i mlađe juniore (EYOC), koje je održano u Makedoniji od 24.-28. juna 2014. godine - Svetskom seniorskom prvenstvu (WOC), koje je održano u Italiji od 5.-12. jula 2014. godine - Svetskom juniorskom prvenstvu (JWOC), koje je održano u Bugarskoj od 22.-27. jula 2014. godine

EYOC (Strumica, Makedonija)

Reprezentacija Srbije na EYOC-u 2014 (klikni na sliku za veću)

Na ovom takmičenju učestovavalo je 7 takmičara iz Srbije, Jovana Grozdanić, Olga Stanojević i Tija Radovanović u Ž16 kategoriji, Milica Milošević u Ž18 kategoriji, Miloš Bilić
u M16 kategoriji , Dušan Krnjaić i Stefan Bilić u M18 kategoriji. Vođa tima bio je vd selektora Mrgud Pajko.

Miloš Bilić (klikni na sliku za veću)


Na ovom takmičenju postavljena su dva istorijska rezultata, Miloš Bilić je bio 13. na sprint distanci, što je naš najbolji plasman na EYOC-u ikada, dok je Olga Stanojević osvojila 35. mesto na dugoj distanci, što je naš najbolji plasman na toj distanci. Na takmičenju je učestvovalo 34 zemalja.
Zvanične rezultate možete pogledati na sledećem linku: http://eyoc2014.mk/?page_id=152

Milica Milošević (klikni na sliku za veću)


WOC (Trento, Italija)

Reprezentativci Srbije na WOC-u (klikni na sliku za veću)

Na Svetskom seniorskom prvenstu Srbiju su predstavljali Slađana Jovanović i Blažo Maksimović, a vođa puta je bio Đorđe Zagorac, predsednik OSS, koji je učestvovao na kongresu IOF-a.Od ove godine na Svetskim prvenstvima, sve zemlje učesnice imaju predstavnike u finalu na srednjoj i dugoj distanci. Slađana Jovanović zauzela je 60. mesto od 67 učesnica na dugoj, odnosno 62. od 69 učesnica na srednjoj distanci. Blažo Maksimović 62. mesto od 84 takmičara na dugoj distanci, dok je na srednjoj distanci bio diskvalifikovan. Naši takmičari nisu učestovovali u finalu sprinta, jer nisu prebrodili kvalifikacije. Na prvenstvu je učestvovalo 54 nacije. Na ovom Svetskom prvenstvu po prvi put je održano takmičenje u miks štafetama (dve žene i dva muškarca).
Zvanične rezultate možete naći na sledećem linku: http://www.woc2014.info/woc.php

Slađana Jovanović (klikni na sliku za veću) Blažo Maksimović (klikni na sliku za veću)

 

JWOC (Borovec, Bugarska)

Reprezentativci Srbije na JWOC-u (klikni na sliku za veću)

Na Svetskom juniorskom prvenstvu boje Srbije su branila tri takmičara, Stefan i Nikola Bilić i Sava Lazić, a vođa tima je bio vd selektora Mrgud Pajko. Ovo svetsko prvenstvo su obeležili istorijski rezultati za srpski orijentiring. Nikola Bilić se plasirao u finale na srednjoj distanci i zauzeo 35. mesto od 60 u finalu, odnosno od 35. mesto od ukupno 163 takmičara, što je najbolji naš rezultat ikada na Svetskim juniorskim prvenstvima. Stefan Bilić je najbolji rezultat postigao u B finalu na srednjoj distanci, zauzeo je 15. mesto, a ukupno 75. mesto od 163 takmičara. Sava Lazić je na dugoj distanci zauzeo 82. mesto od 163 takmičara. Nikola Bilić je na sprint distanci zauzeo 60. mesto od 161 takmičara. Na prvenstvu je učestovalo 36 zemalja. Zvanične rezulate možete pogledati
na sledećem linku: http://jwoc2014.bg/index.php?name=results

Stevan Roksandić
Generalni sekretar OSS 

22. jul 2014

Rezulati sa dosadašnjih trka možete pogledati ovde >>>

30. jun 2014

Obaveštenje o zaključeno ugovoru za kamp perspetivnih sportista na Divčibrama
možete preuzeti ovde >>>

22. jun 2014

Prvenstvo Srbije u štafetama

Na Divčibarama je održano prvenstvo Srbije u štafetama, uz učešće 39 timova sa 120 takmičara.
Pobednici u seniorskoj kategoriji :
1. mesto PD Pobeda (M.Kovačević, M.Grujić, D.Popović)
2. mesto Rudar Geolog (B.Bojović, B.Munjas, Đ.Arizanović)
3. mesto SK "Magic Map (S.Veljović, S.Radovanović, D. Dokmanović).

Kod seniorki :

1. mesto OK DIF (S.Jovanović, J.Kozoderović, I.Juhas)
2. mesto PD Pobeda (T.Radovanović, M.Milošević, O.Stanojević)
3. mesto PD Pobeda (R.Šuljagić, J.Janković, A.Matković)

Ukupne rezultate možete pogledati ovde >>>

11. jun 2014

Naziv javne nabavke: Smeštaj sa ishranom i obezbeđenje adekvatnih uslova za potrebe održavanja kampa na Fruškoj Gori za perspektivne sportiste Orijentiring saveza Srbije
Broj javne nabavke: JNMV 3/2014-146
Otvaranje 23.06.2014. u 16:30 časova

više o tome >>>

28. maj 2014

Obaveštenje o obustavi postupaka preuzmite ovde >>>

Naziv javne nabavke: Smeštaj sa ishranom i obezbeđenje adekvatnih uslova za potrebe održavanja kampa na Divčibarama za perspektivne sportiste Orijentiring saveza Srbije
Broj javne nabavke: JNMV 2/2014-124
Otvaranje 05.06.2014. u 16:30 časova

više o tome >>>

18. maj 2014

 

U skladu sa preporukom Ministarstva zbog vanrednog stanja, sva naša takmičenja biće odložena do daljeg, odnosno do prestanka vanrednog stanja.

Orijentiring savez Srbije apeluje na sve orijentirce da se aktivno uključe u odbranu od poplava, prikupljanje pomoći i ostale aktivnosti vezane za pomoć ugroženima sa poplavljenog područija.

Koristimo ovu priliku da iskažemo podršku svim ljudima koje je zadesila ova velika nesreća, posebna podrška našim orijentircima u Smederevskoj Palanci, Paraćinu i Bajinoj Bašti. Ako im je potrebna bilo kakava pomoć, molimo ih da nam se obrate kako bi preko Saveza izvršili mobilizaciju orijentiraca.

Hvala svima koji su se odazvali našem pozivu da odnesemo pomoć u SC Šumice.

Srdačan pozdrav,

Stevan Roksandić
Generalni sekretar OSS

17. maj 2014

Orijentirci,

Okupimo se u 15 sati ispred Sportskog centra Šumice i donesimo pomoć za narod ugrožen poplavama. Potrebno je sledeće: flaširana voda, kabanice, čizme, sapun, toalet-papir, pasta za zube, ubrusi, ulošci, asepsol, pelene, hrana za bebe, tople čarape, veš, konzervirana hrana, gotova jela u konzervama, ćebad, obuća, garderoba.

POZOVITE I SVE DRUGE KOJI ŽELE DA POMOGNU I DOĐITE U 15:00 kod SC ŠUMICE!!!

Svi oni koji nemogu da stignu tad ili im je suviše daleko, pomoć mogu doneti i na Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja (DIF), na Košutnjaku ili u halu FMP-a na Čukaričkoj padini. Sa nadom da ćete se odazvati u što većem broju i još jednom pokazati našu humanost.

Srdačan pozdrav,
Stevan Roksandić
Generalni sekretar OSS 


Apel za novčanu pomoć za postradale u poplavama

15. maj 2014

U skladu sa preporukom gospodina ministra Vanje Udovičića da se odlože sve sportske manifestacije , a u dogovoru sa Predsednikom OSS gospodinom Đorđem Zagorcem, organizatorom takmičenja na Bogovađi gospodinom Miroslavom Stevanovićem i kontrolorom takmičenja gospodinom Nebojšom Stanojevićem, ODLAŽE SE ovonedeljno takmičenje Kup Obilića za termin 01.06.2014. godine .

Vujadin Žagar
predsednik Komisije
za kontrolu takmičenja.

11. maj 2014

Državno prvenstvo u sprintu

Pobednici seniorske kategorije: Slađana Jovanović - OK DIF i Blažo Maksimović - OT Rtanj (1),Marija Ćosić i Sava Lazić - SD Jasenica (2), Dragana Dokmanović - SK Magic Map i Nikola Bilić - PD Pobeda (3)

Foto: Radovan Marković

Na terenima Novobeogradskih blokova održano je Prvenstvo Srbije u sprintu u organizaciji SK Magic Mapa.
U jakoj konkurenciji preko 220 takmičara se nadmetalo u 19 kategorija.

Rezultate možete pogledati ovde >>>

28. april 2014

Naziv javne nabavke: Smeštaj sa ishranom i obezbeđenje adekvatnih uslova za potrebe održavanja kampa na Divčibarama za perspektivne sportiste Orijentiring saveza Srbije
Broj javne nabavke: JNBM 1/2014-96
Otvaranje 08.05.2014. u 16:30 časova

više o tome >>>

24. mart 2014

Rezultate sa početka ovogodišnje sezone možete pogledati ovde >>>

Bodovanje posle 1. kola PSK možete pogledati ovde >>>

16. mart 2014

Od 14 do 16 marta na Cetinju u Crnoj Gori održan je sastanak Upravnog odbora Asocijacije jugoistočne Evrope za orijentiring sport kojom je predsedavao Zoran Milovanović, predesednik SEEOA, uz učesnike iz 10 zemalja u regionu. Vazna pitanja su razmatrana i doneto puno odluka za naredni period. Na sednici je takođe učestvovao i Vujadin ®agar, sekretar budućeg Šampionata jugoistočne Evrope koji će krajem avgusta ove godine biti održan u Vojvodini, a koji je prezentovao trenutno stanje priprema za ovo važno međunarodno takmičenje.

5. mart 2014

UO je na svojoj 33 sednici na osnovu pristiglih prijava takmičara za 2014.
usvojio PRVENSTVA SRBIJE U 2014.GODINI.

više o tome u dokumentu na ovom linku >>>

24. februar 2014

Na Prvenstvu Mediterana u Portugaliji, održano je takmičenje u srednjim distancama za seniore, seniorke i juniore.
Dragana Dokmanović (SK "Magic Map") je zauzela treće mesto, a Slađana Jovanović (OK "DIF") je bila deveta.
Kod seniora Sava Lazić (SD "Jasenica") je bio osmi, a Slobodan Radovanović (SK "Magic Map") deseti, dok su juniori Nikola Bilić (PD "Pobeda") i Marko Rakić (SD "Jasenica") zauzeli šesto odnosno deveto mesto.

Izvor : Sportski žurnal

 

 

22. februar 2014

Na 3. Mediteranskom prvenstvu u orijentiringu, naša reprezentativka i
 članica SK "Magic Map" Dragana Dokmanovic, osvojila je 3. mesto
 u trci na srednjim distancama.

Čestitamo !

20. februar 2014


PRVENSTVO MEDITERANA U ORIJENTIRINGU
Šestorka brani čast Srbije

Reprezentacija Srbije otputo- vala je na Prvenstvo Medite- rana u Orijentnringu koje se od 21. do 23. februara održava u Portugaliji. Selektor Zoran Milovanović na takmičenje je poveo seniore Draganu Dokmanović, Slađanu Jovanović, Savu Laznća i Slobodana Radovanovića, kao i juniore Nikolu Bilića i Marka Rakića.
Vođa našeg tima je Đorđe Zagorac, predsednik Orijentiring saveza Srbije.

Više o takmičenju možete pogledati ovde >>>

Izvor: Sportski žurnal

5. februar 2014

Ponovo je podignut (stari) forum na adresi http://forum.orijentiring.rs.
On je zbog slabe posecenosti i napada virusa na hosting provajder 3 godine bio van funkcije.
Podignut je i Tapatalk servis za laksi pristup korisnicima Android i iOS telefona i tableta.

Pozivam zainteresovane za Moderaciju foruma neka se jave na ovaj email petar.bojovic.paxy@gmail.com zbog dodele prava.

24. januar 2014

REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA OSS-a

Će se održati 9.marta 2014. godine u Čarapićev Brest, na Avali u Beogradu, sa početkom u 12,00 časova.
Ovde možete preuzeti poziv i ovlašcenje za delegate.


 

arhiva vesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004-2014 Orijentiring savez Srbije. Sva prava zadrzana. Webmaster: webmaster@orijentiring.rs