Orijentiring savez Srbije


programe OSSa podrzavaju i finansiraju:


 

Orijentiring savez Srbije
 

 

24. mart 2014

Rezultate sa početka ovogodišnje sezone možete pogledati ovde >>>

Bodovanje posle 1. kola PSK možete pogledati ovde >>>

16. mart 2014

Od 14 do 16 marta na Cetinju u Crnoj Gori održan je sastanak Upravnog odbora Asocijacije jugoistočne Evrope za orijentiring sport kojom je predsedavao Zoran Milovanović, predesednik SEEOA, uz učesnike iz 10 zemalja u regionu. Vazna pitanja su razmatrana i doneto puno odluka za naredni period. Na sednici je takođe učestvovao i Vujadin ®agar, sekretar budućeg Šampionata jugoistočne Evrope koji će krajem avgusta ove godine biti održan u Vojvodini, a koji je prezentovao trenutno stanje priprema za ovo važno međunarodno takmičenje.

5. mart 2014

UO je na svojoj 33 sednici na osnovu pristiglih prijava takmičara za 2014.
usvojio PRVENSTVA SRBIJE U 2014.GODINI.

više o tome u dokumentu na ovom linku >>>

24. februar 2014

Na Prvenstvu Mediterana u Portugaliji, održano je takmičenje u srednjim distancama za seniore, seniorke i juniore.
Dragana Dokmanović (SK "Magic Map") je zauzela treće mesto, a Slađana Jovanović (OK "DIF") je bila deveta.
Kod seniora Sava Lazić (SD "Jasenica") je bio osmi, a Slobodan Radovanović (SK "Magic Map") deseti, dok su juniori Nikola Bilić (PD "Pobeda") i Marko Rakić (SD "Jasenica") zauzeli šesto odnosno deveto mesto.

Izvor : Sportski žurnal

 

 

22. februar 2014

Na 3. Mediteranskom prvenstvu u orijentiringu, naša reprezentativka i
 članica SK "Magic Map" Dragana Dokmanovic, osvojila je 3. mesto
 u trci na srednjim distancama.

Čestitamo !

20. februar 2014


PRVENSTVO MEDITERANA U ORIJENTIRINGU
Šestorka brani čast Srbije

Reprezentacija Srbije otputo- vala je na Prvenstvo Medite- rana u Orijentnringu koje se od 21. do 23. februara održava u Portugaliji. Selektor Zoran Milovanović na takmičenje je poveo seniore Draganu Dokmanović, Slađanu Jovanović, Savu Laznća i Slobodana Radovanovića, kao i juniore Nikolu Bilića i Marka Rakića.
Vođa našeg tima je Đorđe Zagorac, predsednik Orijentiring saveza Srbije.

Više o takmičenju možete pogledati ovde >>>

Izvor: Sportski žurnal

5. februar 2014

Ponovo je podignut (stari) forum na adresi http://forum.orijentiring.rs.
On je zbog slabe posecenosti i napada virusa na hosting provajder 3 godine bio van funkcije.
Podignut je i Tapatalk servis za laksi pristup korisnicima Android i iOS telefona i tableta.

Pozivam zainteresovane za Moderaciju foruma neka se jave na ovaj email petar.bojovic.paxy@gmail.com zbog dodele prava.

24. januar 2014

REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA OSS-a

Će se održati 9.marta 2014. godine u Čarapićev Brest, na Avali u Beogradu, sa početkom u 12,00 časova.
Ovde možete preuzeti poziv i ovlašcenje za delegate.

17. decembar 2013

Kalendar takmičenja u 2014 g. možete preuzeti ovde >>>
Takmičarske kategorije za 2014 g. možete pogledati ovde >>>
Odluku o iznosu članarine možete pogledati ovde >>>
Obrazac za registraciju takmičara i članarinu za 2014 g. možete preuzeti ovde >>>

6. decembar 2013

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

Pod pokrovitljstvom ministra omladine sporta gospodina Vanje Udovičića, Ministarstvo omladine i sporta će organizovati veliku akciju dobrovoljnog davanja krvi i to 16, 17. i 18. decembra, od 10.00 do 15.00 časova, Palata Srbija, sala 533, peti sprat.

Bilo bi sjajno da se što veći broj nas odazove i da svoj doprinos. Ovde možete preuzeti liflet u kom je objašnjeno ko može da bude davalac i koju proceduru je potrebno da ispoštujemo pre samog davanja, kao i kratku priču, pod naslovom ,,Da li ste razmišljali šta da poklonite za Novu godinu?’’ - u kojoj je objašnjen značaj dobrovoljnog davanja krvi.

Pored zaposlenih u Ministarstvu očekuje se da se akciji priključe i svi korisnici budžetskih sredstava, Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije, kao i sve njihove članice i svi sportisti u okviru nacionalnih granskih saveza, nosioci nacionalnih priznanja, sportisti stipendisti ministarstva i indirektni budžetski korisnici.

Važno je do 10. decembra sastavimo spisak zainteresovanih davalaca i da vodimo računa da se ravnomerno rasporedimo po planiranim datumima (u prilogu se nalazi tabela sa neophodnim podacima koju popunjavte kao prijavu).

Tokom same akcije, biće omogućeno i da se, ukoliko želimo, upišemo u registar davalaca koštane srži i/ili trombocita.

Krv će 16. decembra u 11.00 dobrovoljno dati i Ministar i ostali zaposleni.

Unapred hvala na podršci!

Sportski savez Srbije
Aleksandar Šoštar

Liflet u kom je objašnjeno ko može da bude davalac
i koju proceduru je potrebno da ispoštujemo pre samog davanja preuzmite ovde >>>

kratku priču, pod naslovom ,,Da li ste razmišljali šta da poklonite za Novu godinu?’’ preuzmite ovde >>>

14.oktobar 2013

Sportska pravila dostupna za preuzimanje ovde >>>

Prilog - Prvenstva Srbije 2013 preuzmite ovde >>>

13.oktobar 2013

Rezultate sa Prvenstva Beograda u sprintu možete pogledati ovde >>>

Rezultate sa Pro Serbia možete pogledati ovde >>>

5.oktobar 2013

Rezultati sa Banat Opena 2013 možete pogledati ovde >>>

29. septembar 2013

Rezultati sa Dana čistih planina možete pogledati ovde >>>

23. septembar 2013

Održano ROSA Državno prvenstvo u orijentiringu na Vlasini

Uz podršku vode Rosa u organizaciji Atletsko-orijentacionog kluba „Košutnjak“ održano je državno prvenstvo u orijentiringu na Vlasini. Uz prisustvo velikog broja zaljubljenika u sport i prirodu, u toku dva dana takmičari su se nadmetali u disciplinama srednje i duge distance. Za predstavnike medija bila je pripremljena posebna, kraća deonica na kojoj su mogli da se oprobaju u ovoj atraktivnoj sportskoj disciplini. Podršku održavanju prvenstva pružili  su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, zatim Orijentiring savez Srbije i Predeo izuzetnih odlika „Vlasina“.

Kategorija seniorki:

Kategorija seniora:

1. mesto: Slađana Jovanović(DIF-Beograd)
2. mesto: Dragana Dokmanović (Magic Map-Beograd)
3. mesto: Radmila Šuljagić (Pobeda-Beograd)

1. mesto: Blažo Maksimović(Rtanj-Beograd)
2. mesto: ®eljko Ćorić (Čelik-Smederevo)
3. mesto: Milovan Milić (Paraćin-Paraćin)

Aleksandar Stojanović, Coca-Cola Sistem (levo) i Dejan Avramović, predsednika ROSA Državnog prvenstva u orijentiringu(desno) sa nagrađenim takmičarima

Tim povodom Dejan Avramović, predsednik AOK „Košutnjak“ i predsednik ROSA Državnog prvenstva u orijentiringu je izjavio: „Izuzetno mi je drago što je veliki broj posetilaca imao priliku da uživa i bodri takmičare u orijentiringu, sportskoj disciplini koja na najlepši način spaja čoveka i prirodu. Orijentiring je disciplina kojom se bavi veliki broj ljudi u svetu a u našoj zemlji dobija sve više poklonika. Vlasina je svakako idealno okruženje za održavanje ovakvih sportskih takmičenja i verujemo da ćemo i sledeće godine na ovom istom mestu imati prilike da uživamo u nadmetanju još većeg broja takmičara iz cele zemlje i regiona“.
Veliko nam je zadovoljstvo što je voda ROSA podržala državno prvenstvo u orijentiringu i to upravo ovde, u netaknutnoj prirodi Vlasinskog kraja, gde voda ROSA izvire i polazi na put ka svim krajevima Srbije i okolnim zemljama. ROSA je lider na tržištu negaziranih pića u našoj zemlji i prepoznata kao brend koji ulaže u lokalnu zajednicu. Nastojimo da uvedemo što više inovacija, da unapređujemo tehnologiju, održimo kvalitet, potrošačima pružimo samo najbolje a okruženje zaštitimo u što većoj meri.” izjavila je Tanja Petrović, predstavnik vode ROSA.
Državno prvenstvo u orijentiringu je deo projekta „Promocija ekoturizma i zaštite životne sredine Vlasinskog jezera” koji su pokrenuli kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji i Coca-Cola Sistem. Cilj projekta je buđenje svesti o Vlasini kao atraktivnoj turističkoj destinaciji a do sada je izrađen promotivni i edukativni materijal,  postavljena je  turistička signalizacija, zatim infobilbordi, obeleženo je oko 100 kilometara pešačkih i biciklističkih staza, obezbeđena je oprema i obuka za rendžersku službu i pružaoce turističkih usluga. Izrađen je i internet portal www.vlasina.rs, na kojem se svi zainteresovani mogu detaljnije informisati o turističkoj ponudi, dobiti sve servisne informacije i upoznati se sa neverovatnim prirodnim lepotama Vlasine.

Kompletne rezultate možete pogledati ovde >>>

Foto galeriju možete pogledati ovde >>>

Srbija 3. na SEEOC 2013 u Rumuniji

Na terenima južnih Karpata u neposrednoj blizini rumunskog mesta Ramnicu Valcea održano je Prvenstvo jugoistočne Evrope u orijentiringu . Reprezentacija Srbije koju su sačinjavali takmičari iz 4 uzrasne kategorije (kadeti,juniori, omladinci i seniori) njih 28 , uspeli su da iza sebe ostave čak 8 ekipa i da osvoje 3. mesto sa ukupno 2052 boda . Bolji su od njih bili jedino Rumunija , koja je našim orijentircima pobegla za 526 bodova , i prvoplasirana Bugarska sa 2673 boda .
Već prvog dana bilo je jasno da Srpski orijentirci nisu došli u Karpate turistički , već da će se boriti za svaki bod , za svaku kontrolu i izohipsu i da će pokušati da pokvare račune reprezentacijama Bugarske i Rumunije .
Kada na sprintu iza sebe ostavite drugoplasiranog za 47 sekundi , a trećeplasiranog za 51 sekundu , može se slobodno reći da ste istrčali trku života . To je učinio Sava Lazić (M20) koji je bio dostojan zastave Srbije koju je nosio na svečanom defileu na otvaranju Prvenstva  .
Njemu se toga dana sa bronzanom medaljom pridružio Nikola Bilić (M18) .
Na dugoj distanci , koja našim takmičarima nikako ne odgovara zbog svoje specifičnosti i težine , srebrnu medalju je osvojio  mlađani Stefan Bilić (M16) dok je bronzu osvojio Sava Lazić (M20) .
Trećeg takmičarskog dana osvojene su tri medalje . Sava Lazić (M20) za jednu sekundu ostao je bez zlata , dok su braća Nikola (M18) i Stefan (M16) Bilić osvojili bronze .
Četvrtog takmičarskog dana kao šlag na torti jesu šest medalja koje su osvojile štafete u omladinskim kategorijama . I devojke i dečaci su pokazali kako se trči za boje Srbije i kako se savladavaju sve moguće prepreke koje su postavljene pred njih. Posebno moram istaći Savu Lazića (M20) koji je u poslednjoj (trećoj) izmeni imao , u tom trenutku se činilo nedostižnih , 12 minuta zaostatka za turskim tamičarem . Sava je uspeo da nadoknadi zaostatak i da u poslednjih 50 metara prestigne protivnika i osvoji treće mesto sa svojim drugarima iz štafete , a sebe upiše u anale srpskog orijentiringa osvojivši četiri medalje na Prvenstvu jugoistočne Evrope .
Iako se sledeće Prvenstvo jugoistoče Evrope u orijentiringu održava kod nas na Fruškoj gori i Novom Sadu u periodu od 27.-31.08.2014. godine, ovoj reprezentaciji Srbije predstoji naporan rad jer se od njih očekuje da naredne godine odbrane osvojene medalje u Rumuniji .
                                                               
 Vujadin ®agar

 

18. avgust 2013

Obaveštenje o zaključeno ugovoru za kamp perspetivnih sportista na Fruškoj Gori
možete peuzeti ovde >>>

25. juli 2013

Naziv javne nabavke: Smeštaj sa pojačanom ishranom za kamp perspetivnih sportista na Fruškoj Gori
Broj javne nabavke: JNBM 2/2013-186

više o tome >>>

4. juli 2013

Naziv javne nabavke: Smeštaj sa pojačanom ishranom za kamp perspetivnih sportista na Kopaoniku
Broj javne nabavke: JNBM 1/2013-16

više o tome >>>

28. januar 2013

Disciplinski pravilnik Orijentiring saveza Srbije, usvojen na sastanku Upravnog odbora 27.1.2013. i stupa na snagu 5.2.2013 preuzmite ovde >>>

Statut OSS-a preuzmite ovde >>>

 

arhiva vesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004-2014 Orijentiring savez Srbije. Sva prava zadrzana. Webmaster: webmaster@orijentiring.rs